Boller i selleri
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
God, gedigen vintermad fra mormors kogebog! Mormor brugte formentlig piskefløde i saucen, men der er en del kalorier sparet ved at bruge madlavningsfløde i stedet for.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sammen med finthakket timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til boller på størrelse med valnødder.
Opvarm bouillonen i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet i gryden.
Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Lad dem koge møre i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter. Tag sellerien op af kogevandet med en hulske, og læg dem til side. Hæld kogevandet i en kande.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Rør rundt i et par minutter, til blandingen samler sig til en smørbolle, og tilsæt herefter kogevandet lidt ad gangen under konstant piskning. Pisk fløde i til sidst. Smag saucen til med sherryeddike, salt og peber.
Kom kødboller og selleritern i saucen, og varm retten godt igennem. Servér med hakket persille og rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk