Boller i karry med spidskål og æbler
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Boller i karry er en velkendt klassiker, men grøntsagsfyldet gør retten ekstra sund og giver god sprødhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter pakkens anvisning.
Rør kødet sammen med 1 tsk. salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødboller med en ske, så de får størrelse som en valnød.
Kog bouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag dem op med en hulske, og afdryp. Gem kogevandet.
Skræl sellerien, og skær den i tern. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Kog sellerien mør i kogevandet i 8-10 minutter. Lad blomkålen koge med de sidste 4 minutter, og tag den op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet over i en kande.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og karry, og rør det sammen i gryden i 1 minut. Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, mens du pisker det til en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
Vend kødboller og de kogte grøntsager i saucen, og varm det hele godt igennem.
Skyl spidskål, og snit den meget fint. Skyl og hak persillen. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Vend spidskål, persille og æbler i retten lige før servering. Servér med de kogte fuldkornsris til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk