Boller i karry med spidskål og æbler

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Boller i karry er en velkendt klassiker, men grøntsagsfyldet gør retten ekstra sund og giver god sprødhed.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog ris efter pakkens anvisning.
Rør kødet sammen med 1 tsk. salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødboller med en ske, så de får størrelse som en valnød.
Kog bouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag dem op med en hulske, og afdryp. Gem kogevandet.
Skræl sellerien, og skær den i tern. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Kog sellerien mør i kogevandet i 8-10 minutter. Lad blomkålen koge med de sidste 4 minutter, og tag den op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet over i en kande.
Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og karry, og rør det sammen i gryden i 1 minut. Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, mens du pisker det til en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
Vend kødboller og de kogte grøntsager i saucen, og varm det hele godt igennem.
Skyl spidskål, og snit den meget fint. Skyl og hak persillen. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Vend spidskål, persille og æbler i retten lige før servering. Servér med de kogte fuldkornsris til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar