Boller i karry med perlebyg
25. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne ret er en ægte familieklassiker, der aldrig går af mode. Perlebyg er et lækkert alternativ til ris og giver lidt ekstra at tygge på.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv løget fint. Rør kødet sammen med salt, og tilsæt derefter løg, æg, mælk og mel. Rør sammen til en sammenhængende fars, og krydr med peber. Form farsen til små kødboller.
Bring bouillon i kog i en gryde, og læg kødbollerne i gryden. Lad dem småkoge i 5-8 minutter, til de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske. Si kogevandet, og gem det.
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen. Lad perlebyggen afdryppe i en si.
Pil og hak løget fint. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern. Smelt smørret i en gryde, tilsæt karry, og steg det i 1 minut.
Tilsæt løg og æble, og lad det stege i 2 minutter, til løgene er bløde. Tilsæt mel, og rør rundt.
Hæld kogevandet fra kødbollerne i gryden lidt ad gangen, og rør godt, til saucen tykner. Tilsæt mælk, bring saucen i kog, og lad den herefter småkoge i 5 minutter.
Smag til med eddike, salt og peber. Læg kødbollerne i karrysaucen, og varm dem godt igennem.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Servér boller i karry med perlebyg, æbletern og kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk