Boller i karry med kokosmælk
Der er ikke noget som møre og velsmagende kødboller, som får lov at svømme rundt i en lækker og cremet karrysauce, og som alt sammen serveres oven på en dampende portion nykogte ris ... mmh!

31-60 min.
(4)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- hakket svine- og kalvekød
- 400 g
- salt
- peber
- løg
- 2
- æg
- 2
- rasp
- 3 spsk.
- mælk
- 1 dl
- svinebouillon eller anden lys bouillon
- 1 liter
Sauce
- smør
- 25 g
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- æbler
- 1
- revet frisk ingefær
- 10 g
- karry
- 1 spsk.
- hvedemel
- 2 spsk.
- kokosmælk
- 1 dåser
- svinebouillon fra kogning af kødboller
- 4 dl
- salt
- peber
Til servering
- æbler
- 1
- kokosflager
- 4 spsk.
- karse
- ¼ bakker
- nykogte ris
- 4 dl
Sådan gør du
Rør kødet sammen med salt og peber i en skål. Pil løgene, og riv dem fint.
Rør dem i kødet sammen med æg og rasp. Justér konsistensen med mælk, og lad farsen trække ½ time på køl.
Varm bouillonen op i en gryde til lige under kogepunktet. Form farsen til kødboller, og sænk dem forsigtigt ned i bouillonen.
Kog dem, til de stiger op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og gem bouillonen.
Sauce
Smelt smørret i en gryde. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og riv æblet.
Steg løg, hvidløg og æble i smørret sammen med ingefær og karry, til løgene bliver bløde. Tilsæt melet, og lad det stege med i ca. 1 minut.
Hæld kokosmælken i, lidt ad gangen, og tilsæt bouillon fra kødbollerne, til saucen har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber, og vend kødbollerne i saucen.
Servering
Skyl æblet, skær det i tern, og drys over retten sammen med kokosflager og klippet karse. Servér med nykogte ris.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Må vi foreslå? Boller i karry er en gammel klassiker, der stadig smager skønt. Specielt her, hvor retten er tilsat lidt friskt sprødt og sursødt. Find opskriften her: Klassisk boller i karry.