Boller i karry med kokosmælk
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke noget som møre og velsmagende kødboller, som får lov at svømme rundt i en lækker og cremet karrysauce, og som alt sammen serveres oven på en dampende portion nykogte ris ... mmh!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sammen med salt og peber i en skål. Pil løgene, og riv dem fint.
Rør dem i kødet sammen med æg og rasp. Justér konsistensen med mælk, og lad farsen trække ½ time på køl.
Varm bouillonen op i en gryde til lige under kogepunktet. Form farsen til kødboller, og sænk dem forsigtigt ned i bouillonen.
Kog dem, til de stiger op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og gem bouillonen.
Smelt smørret i en gryde. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og riv æblet.
Steg løg, hvidløg og æble i smørret sammen med ingefær og karry, til løgene bliver bløde. Tilsæt melet, og lad det stege med i ca. 1 minut.
Hæld kokosmælken i, lidt ad gangen, og tilsæt bouillon fra kødbollerne, til saucen har en passende konsistens.
Smag til med salt og peber, og vend kødbollerne i saucen.
Skyl æblet, skær det i tern, og drys over retten sammen med kokosflager og klippet karse. Servér med nykogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på boller i karry