Boller i karry med æblesalsa

Boller i karry er en gammel klassiker, der stadig smager skønt. Specielt her, hvor retten er tilsat lidt friskt sprødt og sursødt i form af æblesalsa

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene som anvist på emballagen. Rør kødet godt med salt. Tilsæt finthakket løg, æg, mel og friskkværnet peber.
Rør mælken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile 10 minutter. Form farsen til små kødboller, og kom dem i en gryde med kogende vand eller bouillon.
Kog kødbollerne ved middel varme, til de flyder op i toppen af gryden, og læg dem til side. Si kogelagen, og gem den.
Skær løgene i både. Rist karryen i smør, til det dufter, og drys med mel. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen under kraftig piskning, til du har en tyk, jævn og klumpfri opbagning.
Kom løg og fløde i gryden, og lad det koge til løgene er møre. Kom kødbollerne i saucen, og varm dem godt igennem. Smag til.
Skær æblerne i små tern, vend dem straks i lidt fintrevet citronskal og citronsaft, og bland også rosinerne i.
Servér salsaen til boller i karry sammen med ris, og drys med persille eller kørvel som pynt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
4. juni 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar