Boller i karry med æble og koriander

Boller i karry er en elsket klassiker, og de sprøde æbletern og frisk koriander kompletterer ikke bare retten smagsmæssigt, men også visuelt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet med knust hvidløg, salt, æg og krydderier. Bring en gryde med vand, kanelstang og evt. kaffir lime-blade i kog. Form farsen til kødboller, og kog dem i vandet i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kødbollerne afkøle i kogevandet.
Hæld ris, vand, salt og anis i en gryde, og bring gryden i kog under låg. Skru ned for varmen, og lad risene småsimre i 12 minutter. Tag gryden af varmen, og lad risene stå under låg, til de skal serveres.
Smelt smørret i en lille gryde, til det er klart. Steg karry i smørret under omrøring. Tilsæt mel, og rør det til en fast kugle. Tilsæt kogevand fra kødbollerne lidt ad gangen, og pisk, til du får en jævn sauce. Pisk evt. lidt mælk i, og varm saucen op igen.
Varm kødbollerne igennem i karrysaucen.
Anret de krydrede ris i dybe tallerkener, og hæld den varme karrysauce med kødboller ud over. Skær æblet i fine tern, og pluk korianderen. Drys det over retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar