Boller i karry med æble og kokos

Boller i karry er en velkendt klassiker, der vækker begejstring hos både store og små. Her er retten peppet op med æblestykker og kokos, og det gør den bestemt ikke ringere!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter pakkens anvisning, men bland karry og bouillonterning i kogevandet.
Rør det hakkede kød sammen med salt, til det føles sejt. Pil løget, og hak det fint. Bland det i farsen sammen med æg, havregryn og peber.
Rør vandet i lidt ad gangen, og lad farsen hvile på køl i 10 minutter. Rør evt. lidt mere vand i, hvis farsen er for kompakt.
Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i kokosolie på en pande. Tag kødbollerne af panden, når de er færdigstegt.
Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl æblerne, og skær dem i tern uden kernehus.
Rist karry, rødløg og æbler i kokosolien på panden, tilsæt kokosmælk og kødboller, og lad det simre i 5 minutter. Spæd evt. saucen op med lidt vand, og smag til med salt og peber.
Servér boller i karry med karryris, og drys med kokosmel og plukket koriander.

Tip!

Smagsneutral olie kan erstatte kokosolien. Kokosmel, koriander og æble giver retten et let asiatisk præg, men kan udelades.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
20. september 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar