Boller i karry

Boller i karry er en sand dansk klassiker og en ret, både børn og voksne kan lide. Med denne gode opskrift er du sikret et lækkert måltid!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør det hakkede kød med salt, peber, karry, æg, fintrevet løg, mælk, havregryn og mel, og form farsen til kødboller.
Bring en stor gryde med bouillon i kog, og læg kødbollerne ned i gryden.
Lad dem småkoge nogle minutter, til de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske.
Kog risene efter pakkens anvisning.
Pil løget, og skræl ingefær og gulerødder. Hak løg og ingefær fint, og skær gulerødder og æbler i bittesmå tern.
Opvarm en gryde med olie, og steg løg, ingefær, gulerødder og æble let i 5 minutter, uden at de tager farve. Rør jævnligt i gryden.
Drys karry over, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon ved, bring saucen i kog, og lad den småkoge i 10 minutter.
Blend karrysaucen med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, og varm saucen igennem. Smag til med sukker, friskpresset citronsaft, salt og peber. Læg kødbollerne ned i saucen, og lad dem blive godt varme.
Pil rødløget. Skær rødløg, æble og bladselleri i tynde skiver, og vend det i den varme karrysauce. Servér med kogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar