Boller bagt på risengrød
6. april 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Bollerne er bløde, luftige og virkelig lækre – og så kan de laves på en rest risengrød. Eller du kan lave lidt ekstra risengrød, når du bager bollerne, og klare aftensmaden samtidig.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i kærnemælken. Smelt smørret, og rør det i.
Rør æg, sukker, salt, risengrød og fuldkornshvedemel i, og rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Den skal være klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Sæt dejen af til boller med to skeer på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen øverst i ovnen, og sæt et ovnfast fad med et par liter kogende vand i bunden af ovnen.
Luk ovnen, og lad bollerne hæve i dampen i ca. 20 minutter.
Tag både boller og vandfad ud af ovnen, og tænd ovnen på 225°.
Smid lidt vand ind i bunden af ovnen, når den er varm, og bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Lækre klatkager på risengrød