Boghvedestykker

27. juni 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Disse glutenfri boghvedestykker har masser at gumle på. Boghvedens let nøddeagtige smag gør bollerne perfekte under et stykke skæreost, men du kan også servere dem som tilbehør til en salat eller bare spise dem med smør.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød chiafrøene i 2 dl koldt vand i 30 minutter. Rør rundt i det med en gaffel et par gange undervejs.
Smuldr gær i 4 dl lillefingervarmt vand, og tilsæt A38, salt og olie.
Bland resten af ingredienserne i, og rør det godt sammen, f.eks. med en grydeske af træ. Konsistensen skal være fast og sammenhængende, men klistret. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for bastant. Stil dejen til hævning et lunt sted i 40 minutter.
Tænd ovnen på 220°, og lad en bageplade stå derinde, imens den varmer op.
Brug to fugtige skeer til at sætte dejen i ca. 14 rustikke stykker på en bageplade med bagepapir. De må gerne stå lidt tætte, så de vokser sammen i ovnen. Hiv bagepapiret med bollerne ind på den varme plade i ovnen, og bag dem i ca. 35 minutter, til bollerne er gennembagte.
Lad bollerne afkøle på en bagerist, eller servér dem med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar