Bøfsandwich
14. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Smovs for smagsløgene og glæde til ganen. En bøfsandwich er mere snasket end den klassiske burger, fordi grøntsagsfyldet er syltet og stegt i stedet for råt. Den her er med brun sovs og bløde løg. Perfekt til en dag, hvor der skal serveres ekstra forkælelse til middag.
Ingredienser
Udstyr
4 træspyd eller lignende
Sådan gør du
Skær løgene i skiver, og steg dem i en gryde i lidt smør i 4-5 minutter.
Læg resten af smørret i gryden, vend det sammen med løg, efterhånden som det smelter, og drys sukker over. Steg løgene bløde og søde ved svag varme i 15-20 minutter.
Smelt smør i en gryde, uden at det tager farve, og pisk mel i.
Opløs bouillonterningen i kogende vand. Pisk bouillon og fløde i gryden lidt ad gangen, og lad saucen simre i 10-15 minutter. Justér farve og smag med kulør, salt og peber.
Form kødet til 4 store bøffer. Snit et krydsmønster på begge sider. Krydr med salt og peber, og steg bøfferne på en pande i en blanding af smør og olie, til de er gennemstegte.
Lun og flæk burgerbollerne. Smør dem med ketchup, og fyld hakkebøf, halvdelen af de bløde løg og agurkesalat imellem. Stik et træspyd igennem bøfsandwichen for at holde sammen på den. Top med resten af de bløde løg, og hæld brun sovs over ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk