Bøffer med sprødt persilledrys og ovnkartofler
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Møre bøffer med persille, citron, hvidløg og brødkrummer, der giver en ekstra smagfuld ret. Servér med ovnkartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skrub kartoflerne, skær dem i ½ cm tykke skiver, og vend dem med olivenolie. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og læg timiankvistene ovenpå.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne. Krydr med salt.
Skær bladsellerien i tykke skiver på skrå. Skær hvidløgsfeddene i skiver. Opvarm olien i en stor gryde, og steg hvidløg og bladselleri, uden at de tager farve – start ved høj varme, og skru ned efter ca. 1 minut. Steg ca. i 3 minutter.
Tilsæt tomater, og steg, til de er møre. Smag til med salt.
Skyl persille, og pil hvidløg. Riv skallen af citronen fint. Hak persille og hvidløg fint. Riv brødet fint, eller blend det på en minihakker. Bland brødet med persille, hvidløg og citronskal.
Varm halvdelen af olien op på en pande, og brun bøfferne hårdt og hurtigt på begge sider.
Læg bøfferne på en bageplade med bagepapir. Krydr dem med salt og peber, og fordel persilledrysset på toppen af bøfferne. Dryp med resten af olien.
Tag kartoflerne ud af ovnen, når de er færdige, og skru ovnvarmen over på grill på højeste blus. Sæt bøfferne i ovnen øverst under grillen, og grill dem, til persilledrysset er sprødt og gyldent.
Servér bøfferne med ovnkartofler og de sauterede grøntsager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk