Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Saftige oksebøffer med hjemmerørt persilleolie og stegte grøntsager. Tag oksebøfferne ud af køleskabet i god tid, så de ikke er iskolde, når de kommer på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Pensl bøfferne med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i 3 minutter på hver side på en (grill)pande. Skær dem i skiver lige før servering.
Skyl og nip persillen. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak chilien groft.
Kør persille og chili sammen til en grov pasta i en blender eller minihakker. Rør persillepastaen sammen med olivenolie.
Pil rødløg, og skær det i både. Skyl og halvér tomaterne. Skyl squashen, og skær den i skiver på langs.
Steg squashskiverne i lidt olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side, og tag dem af panden.
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter.
Steg løg og tomater i olie på en pande i 3 minutter. Tilsæt squash og bønner, og vend det hele rundt på panden.
Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Anret stegte grøntsager og avocado på et fad sammen med bøf og persilleolie, og servér straks.
Tip!
Dryp også persilleolien over pastaretter, salater og purerede supper.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk