Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Møre bøffer med lagbagte kartofler, det bliver ekstra sprøde – perfekt til den syndigt gode svampesauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl bagekartoflerne, og skær dem i tynde skiver ved hjælp af en foodprocessor eller et mandolinjern.
Vend kartoffelskiverne med olie, salt, peber og timianblade i en stor skål.
Anret skiverne i et ovnfast fad fra kanten og ind mod midten, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne.
Drys godt med salt over bøfferne, og steg dem i smør 3-5 minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegte du kan lide dem.
Kværn peber over, og servér med lagbagte kartofler og svampesauce.

Tip!

Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det ikke er iskoldt, når det rammer panden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar