Bøffer med kryddersmør og ovnfritter
2. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
De fleste elsker en god bøf med fritter, og du kan snildt lave den luksuriøse menu selv. Fritterne laves i ovnen, så du slipper for besværet med fritering. Servér med en dejlig hjemmelavet hvidløgssmør.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg det bløde smør i en skål. Pil og pres hvidløg, og hak kapers. Riv skallen af citronen. Skyl og hak persille. Bland smør, hvidløg, kapers, citronskal og persille sammen, og stil det på køl.
Skræl kartoflerne, og skær dem til pommes frites. Vend dem med rigeligt olie og rosmarin.
Bred dem ud på papir i bradepanden, og bag dem sprøde ved 210° i 30-40 minutter. Vend af og til.
Skræl og skær rodfrugterne ud. Vend dem med lidt olie, fennikelfrø og skyllet, hakket persille. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys både fritter og rodfrugter med salt før servering.
Rids fedtkanten på bøfferne, og krydr godt med salt og peber.
Steg dem i olie på en meget varm grillpande i 1½-2 minutter på hver side, efter hvor røde du kan lide dem.
Servér bøfferne med kryddersmør ovenpå, og med fritter og rodfrugter til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk