Bøffer med kryddersmør og halve bagte kartofler

Bøffer med hjemmerørt kryddersmør og lækre bagte kartofler er den perfekte måde at fejre weekenden på.

Bøffer med kryddersmør og halve bagte kartofler
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
entrecoter (eller anden oksebøf)
4
olivenolie til stegning
1 spsk.
salt
peber

Halve bagte kartofler

bagekartofler
4
olivenolie
1 spsk.
salt
peber

Kryddersmør

hvidløg
2 fed
bredbladet persille
½ bundter
blødt smør
150 g

Grøn salat

hjertesalater
2
radiser
1 bundter
agurker
½

Persilledressing

bredbladet persille
¼ bundter
fraiche 5 %
2 dl
sød sennep
1 tsk.
salt
peber

Pynt

bredbladet persille
¼ bundter

Sådan gør du

Halve bagte kartofler

Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og halvér dem på langs. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.

Kryddersmør

Pil og knus hvidløgsfeddene. Skyl og hak persille fint. Rør hvidløg og persille i det bløde smør, og sæt kryddersmørret på køl indtil servering.

Steg bøfferne i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Tag dem af varmen, og krydr dem med salt og peber.

Grøn salat

Skær salaten i både, og skyl dem. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurken, og skær den i tern. Mix salaten i en skål.

Persilledressing

Skyl og hak persille fint. Rør fraiche sammen med hakket persille, sennep, salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og vend rundt.

Servering

Læg en stor klat kryddersmør på hver kartoffel, og pynt bøffen med grofthakket persille. Servér salaten til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'