Bøffer med kryddersmør og halve bagte kartofler
Bøffer med hjemmerørt kryddersmør og lækre bagte kartofler er den perfekte måde at fejre weekenden på.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- entrecoter (eller anden oksebøf)
- 4
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- salt
- peber
Halve bagte kartofler
- bagekartofler
- 4
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt
- peber
Kryddersmør
- hvidløg
- 2 fed
- bredbladet persille
- ½ bundter
- blødt smør
- 150 g
Grøn salat
- hjertesalater
- 2
- radiser
- 1 bundter
- agurker
- ½
Persilledressing
- bredbladet persille
- ¼ bundter
- fraiche 5 %
- 2 dl
- sød sennep
- 1 tsk.
- salt
- peber
Pynt
- bredbladet persille
- ¼ bundter
Sådan gør du
Halve bagte kartofler
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og halvér dem på langs. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
Kryddersmør
Pil og knus hvidløgsfeddene. Skyl og hak persille fint. Rør hvidløg og persille i det bløde smør, og sæt kryddersmørret på køl indtil servering.
Steg bøfferne i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Tag dem af varmen, og krydr dem med salt og peber.
Grøn salat
Skær salaten i både, og skyl dem. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurken, og skær den i tern. Mix salaten i en skål.
Persilledressing
Skyl og hak persille fint. Rør fraiche sammen med hakket persille, sennep, salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og vend rundt.
Servering
Læg en stor klat kryddersmør på hver kartoffel, og pynt bøffen med grofthakket persille. Servér salaten til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner