Bøf stroganoff med paprika og hasselbackkartofler
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bøf stroganoff er en hverdagsklassiker, der er kærkommen på middagsbordet.
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og tør dem. Skær med en skarp kniv en masse tynde skiver i hver kartoffel, men uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i et ovnfad, pensl dem med olie, og krydr med paprika, salt og peber.
Steg kartoflerne møre i ovnen i ca. 1 time. Pensl dem evt. undervejs med lidt mere olie.
Fjern eventuelle fedtkanter fra kødet, og skær kødet i strimler. Brun det ved høj varme i lidt olie i en dyb pande, og krydr med salt og peber. Læg kødet til side.
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Rens champignoner, og skær dem i halve. Rens peberfrugterne, og skær dem i store tern.
Opvarm panden igen (evt. med lidt ekstra olie),og steg rødløg, champignoner og peberfrugter i 2-3 minutter ved middel varme.
Tilsæt de 2 slags paprika, og steg videre i 1 minut. Tilsæt tomatpuré og æblecidereddike, og steg videre i ca. 3 minutter.
Tilsæt bouillon, og bring retten i kog. Skru ned for varmen, tilsæt kød og madlavningsfløde, og varm retten godt igennem. Smag til med salt, peber og evt. lidt æblecidereddike. Server gryderetten med hasselbackkartofler som tilbehør.
Tip!
Når du skal skære tynde skiver i kartoflerne, kan det være en hjælp at lægge den skrællede kartoffel i en spiseske, inden du skærer – så skærer du automatisk ikke helt igennem i bunden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på bøf stroganoff med kartoffelmos
Powered by Froala Editor