Bøf stroganoff med kartoffelmoslåg
24. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Dæk den klassiske bøf stroganoff med et låg af kartoffel-sellerimos. Dét smager herligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand i ca. 20 minutter. Afdryp, og damp dem tørre.
Skyl og hak timian og persille, og vend begge dele i mosen. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 210°. Rens svampene. Pil og hak løgene fint.
Lynsteg oksekødet i olie på en pande ved høj varme sammen med paprika. Tilsæt svampe og løg, og steg i endnu et par minutter. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Hæld stroganoffen i et ovnfad, og fordel kartoffel-sellerimosen ovenpå som låg. Drys med revet parmesan, og sæt retten i ovnen i 10-15 minutter, til mosen er blevet gylden.
Servér evt. stroganoffen med en skål salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk