Bøf stroganoff

28. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Masser af mos og sauce og en sjat fløde til at runde af – det er hyggemad, når det er bedst, og det er lige hvad du får, når du laver en klassisk omgang bøf stroganoff!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
Steg bacon sprød i en stor gryde. Læg baconen til side, og steg løg og svampe i baconfedtet. Læg løg og svampe til side.
Dup oksekødet tørt, og vend det i mel. Brun kødet godt i gryden med olie og smør. Krydr med paprika, og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt tomatpuré, bouillon, fløde, bacon, løg og svampe, og bring det i kog. Skru ned, og lad retten simre i 45-60 minutter. Smag til med salt og peber.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog kartoflerne møre i en gryde med usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos dem med en gaffel sammen med smør og mælk. Smag til med salt og peber. Servér kartoffelmosen til bøf stroganoff drysset med hakket persille.

Tip!

Bruger du ikke al fløden? Så kan du fryse resten og bruge i en suppe, gryderet eller lignende en anden gang. Se mere i videoen herunder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Sådan laver du BØF STROGANOFF

En klassisk stroganoff er med oksekødsstrimler i cremet flødesovs og serveret med kartoffelmos. Den danske ret smager skønt, og den er heldigvis nem at lave. Når alle ingredienserne er i gryden, skal retten bare stå og hygge sig i 45-60 minutter. Ovenover får du den helt originale opskrift, og nedenunder har vi samlet ikke række gode tips til, hvis du vil lave nogle ændringer til retten.

Nem bøf stroganoff opskrift

Opskriften på bøf stroganoff ovenfor er faktisk relativt nem at lave. Du skal bare have god tid, da retten skal simre i 45-60 minutter. Har du ikke tid til det, kan du lave en nem og hurtig version. Den smager ikke helt som den klassiske udgave, men den er stadig rigtig lækker. Få opskriften på nem bøf stroganoff her.

Bøf stroganoff med oksemørbrad

Kødet i bøf stroganoff består oprindeligt af oksekød i strimler. Strimlerne kan hedde noget forskelligt i supermarkederne, men vi anbefaler, at du går efter skært oksekød, okseinderlår, klump eller det, der på pakken bare hedder stroganoff. De forskellige stykker kød koster noget forskelligt. Som regel er skært oksekød og stroganoff det billigste, og det er også det kød, der egner sig bedst til lange stegetider, da det så bliver dejligt mørt og lækkert.

Vil du hellere bruge et stykke oksekød af højere kvalitet (og dermed højere pris),kan du bruge oksemørbrad eller -filet. Vælger du kød af høj kvalitet som filet eller mørbrad, skal kødet ikke have så lang tid, da det hurtigt bliver mørt og lækkert.

Vidste du, at du faktisk også kan lave en herlig omgang stroganoff med kylling? Selvom det er en helt anden type kød, smager sovsen stadig dejligt af den elskede klassiker, og så er den knapt så tung og skal ikke simre så lang tid! Få opskriften på stroganoff med kylling her.

Bøf stroganoff med grøntsager

Den lækre simreret, bøf stroganoff, er slowfood, der varmer på kolde dage. Retten indeholder masser af gode sager, men du kan sagtens tilsætte ekstra grøntsager, hvis du vil gøre den lidt grønnere og mere mættende. Prøv f.eks. med gulerødder, squash, peberfrugt, rodfrugter, blomkål eller broccoli. 

Bøf stroganoff med ris

Her i opskriften serveres stroganoffen med kartoffelmos, men du kan i princippet servere den med lige det, du har lyst til. Ris passer også godt til den sovsede ret, da de kan suge masser af væske til sig. Både basmati- og jasminris kan bruges. Basmatiris klistrer smule sammen, så hvis du foretrækker det, skal du vælge dem. Jasminris er mere aflange og adskilte.

Bøf stroganoff med pasta

Er du hverken til kartoffelmos eller ris, kan du servere din bøf stroganoff med pasta. Pasta suger knap så meget væske, hvis de blot serveres ved siden af. Kom derfor evt. pastaen op i stroganoffen, inden de er helt færdigkogte – så vil de suge lidt af sovsen til sig og også være med til at jævne den lidt. Mums!

Vegetarisk bøf stroganoff

Elsker du bøf stroganoff, men vil gerne skære ned på kødet? Så kan du heldigvis lave en vegetarisk udgave med masser af svampe, der selvfølgelig ikke helt smager som den originale, men stadig minder om og smager skønt af svampe, tomat og fløde. Få opskriften på vegetarisk stroganoff her.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar