Bøf med rodfrugter, grønkålschips og bearnaise
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Dine bønner er blevet hørt – her er en sundere version af den klassiske bearnaisesauce! Smagen er kraftig af estragon, men saucen er lettere end den fuldfede version og proppet med grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl grønkålsbladene, og dup dem tørre. Vend dem med salt og olivenolie i en skål, og lad dem trække 15 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Bred grønkålsbladene ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i ca. 5 minutter. Lad ovnen være tændt på 200°.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med olie, krydr dem med salt, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Del blomkålen i små buketter. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Kog blomkål og gulerod i bouillonen i ca. 15 minutter, til det er godt mørt.
Tilsæt estragon, og blend saucen med en stavblender. Smag til med bearnaiseessens, salt og peber. Pisk smørret i lidt ad gangen.
Steg bøfferne i smør på en pande i 3-4 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen, og krydr med salt og peber.
Servér bøfferne med bearnaisesauce, sprøde grønkålschips og de bagte rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk