Bøf med ovnstegte kartoffelbåde og bearnaisecreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Bøffen er en saftig entrecote, og den klassiske bearnaisesauce er forvandlet til en kold bearnaisecreme, som er nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skyl kartoflerne grundigt, men behold skrællen på. Skær kartoflerne i både, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Hak estragonen. Rør cremefraiche, dijonsennep, hvidvinseddike, skalotteløg og estragon sammen, og smag til med salt og peber.
Lad bearnaisecremen trække på køl indtil servering – jo længere tid, jo bedre.
Steg bøfferne i lidt olie på en pande ved høj varme i 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Servér med bearnaisecreme, kartoffelbåde og grøn salat vendt med lidt olie og balsamicoeddike.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk