Bøf med hvedekerner og bagte græskar

Klassiske oksekødsbøffer serveret med bagt græskar og hjemmesyltede løg.

Bøf med hvedekerner og bagte græskar
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
bacon
4 skiver
tykstegsbøffer
4
olivenolie til stegning
1 spsk.

Bagte græskar med hvedekerner

hokkaidoer
1
rapsolie
3 spsk.
frisk mynte
½ bundter
salt
peber
hvedekerner
2 dl

Syltede rødløg

æbleeddike
1½ dl
akaciehonning
3 spsk.
frisk timian
3 stilke
rødløg
4

Sådan gør du

Bagte græskar med hvedekerner

Skær græskarret i tynde både uden skal, og læg skiverne i et ovnfad på bagepapir. Dryp med olie, og krydr med myntestilke, salt og peber. Bag græskarskiverne i en 210° varm ovn i 12-15 minutter, til de er møre og let sprøde.
Tag dem ud af ovnen, og drys med friskhakket mynte.
Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 20 minutter. Hæld dem i en sigte, og skyl med koldt vand. Anret sammen med bagt græskar.

Syltede rødløg

Kog eddike op med honning og timian, og lad det koge i 2 minutter, så syren forsvinder. Skru ned, og tilsæt rødløg skåret i tynde både. Lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som en tynd sirup.
Tag løgene fra sammen med halvdelen af lagen. Stil den til side, og lad den afkøle helt. Kog det sidste af lagen ind, til den er som tyk sirup.
Læg en skive bacon omkring hver bøf. Steg bøfferne på en hed pande på højkant, så baconen bliver stegt først. Steg så bøfferne på begge sider, tag dem fra varmen, og steg dem færdige i en 180° varm ovn. Lad dem hvile i 6 minutter, før de anrettes på en tallerken med syltede løg, bagt græskar og hvedekerner. Pynt med timian.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'