Bøf med hvedekerner og bagte græskar
Klassiske oksekødsbøffer serveret med bagt græskar og hjemmesyltede løg.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- bacon
- 4 skiver
- tykstegsbøffer
- 4
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Bagte græskar med hvedekerner
- hokkaidoer
- 1
- rapsolie
- 3 spsk.
- frisk mynte
- ½ bundter
- salt
- peber
- hvedekerner
- 2 dl
Syltede rødløg
- æbleeddike
- 1½ dl
- akaciehonning
- 3 spsk.
- frisk timian
- 3 stilke
- rødløg
- 4
Sådan gør du
Bagte græskar med hvedekerner
Skær græskarret i tynde både uden skal, og læg skiverne i et ovnfad på bagepapir. Dryp med olie, og krydr med myntestilke, salt og peber. Bag græskarskiverne i en 210° varm ovn i 12-15 minutter, til de er møre og let sprøde.
Tag dem ud af ovnen, og drys med friskhakket mynte.
Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 20 minutter. Hæld dem i en sigte, og skyl med koldt vand. Anret sammen med bagt græskar.
Syltede rødløg
Kog eddike op med honning og timian, og lad det koge i 2 minutter, så syren forsvinder. Skru ned, og tilsæt rødløg skåret i tynde både. Lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som en tynd sirup.
Tag løgene fra sammen med halvdelen af lagen. Stil den til side, og lad den afkøle helt. Kog det sidste af lagen ind, til den er som tyk sirup.
Læg en skive bacon omkring hver bøf. Steg bøfferne på en hed pande på højkant, så baconen bliver stegt først. Steg så bøfferne på begge sider, tag dem fra varmen, og steg dem færdige i en 180° varm ovn. Lad dem hvile i 6 minutter, før de anrettes på en tallerken med syltede løg, bagt græskar og hvedekerner. Pynt med timian.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner