Bøf med hasselbackkartofler og serrano-smør

17. december 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Prøv en anderledes kryddersmør med stykker af sprød serranoskinke. Det smager skønt til både bøf og kartofler!

Bemærk
Skal det gå stærkt, kan du lægge kryddersmørret i fryseren i 10 minutter inden servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
Skær smørret i små tern, og læg dem i en skål. Lad skålen stå på køkkenbordet, til smørret bliver blødt.
Fordel serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i ovnen ved 200° i 3-5 minutter, til den er sprød. Lad den sprøde skinke køle på et skærebræt, og bræk den i små stykker.
Skyl basilikummen, og hak den fint. Pil og pres hvidløget. Rør skinke, basilikum og hvidløg i smørret.
Rul smørret til en pølse, pak den ind i bagepapir, og sæt den på køl i en halv times tid inden servering.
Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i smør på en brandvarm pande i 3-4 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile i 10 minutter inden servering.
Skyl og tør salaten, og læg den i en skål.
Servér bøffer med hasselbackkartofler, salat og serrano-smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar