Bøf med grøn kartoffelmos og svampe
14. januar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Bøf og kartoffelmos er en klassiker, som altid går hjem. I denne lækre, grønne version får kartoffelmosen selskab af spinat og bøffen af persille.
Ingredienser
Sådan gør du
Skæl kartoflerne, og skær dem i kvarter. Skyl spinaten grundigt. Kog kartoflerne møre uden salt i 15 minutter.
Mos kartoflerne groft, og tilsæt mælk og smør. Vend kartoffelmosen med spinat, og smag til med salt og peber.
Rens svampene med en børste. Hak persille fint, og vend det med presset hvidløg, revet citronskal og lidt peber.
Drys bøfferne med salt, og vend dem i halvdelen af persilleblandingen.
Steg bøfferne på panden i 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse og ønske om stegning. Lad bøfferne hvile på et skærebræt i 5 minutter.
Rist svampene i fedtet fra kødet i 3 minutter, og hæld dem i en skål.
Smelt smørret på samme pande, til det bruser op. Skrab pandens bund med en palet, så smørret bruner og ikke brænder på.
Skær kødet i skiver, og anret med grøn kartoffelmos, ristede svampe og brunet smør. Pynt med resten af persilleblandingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk