Bøf med grillet majs og coleslaw
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Mør bøf serveret med grillet majskolbe, rygeostcreme og coleslaw af spidskål. Det er ren selvforkælelse!
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern dækblade og tråde fra majskolberne. Forkog majskolberne i 6-8 minutter, til de er næsten møre.
Tag dem op af vandet, pensl dem med olie, og giv dem et godt drys salt.
Rør rygeost sammen med mælk, til det har en cremet konsistens.
Snit spidskålen fint, og bælg ærterne. Hak purløg, og vend det sammen med spidskål og ærter i en skål.
Pres saften af citronen. Rør fløden sammen med sukker og citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend kål og ærter sammen med dressingen.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem sammen med majsene på en havegrill eller en glohed (grill)pande i omkring 3 minutter på hver side.
Servér T-bonesteaks med grillede majs, spidskålsslaw og rygeostcreme.
Tip!
T-bonesteaken skæres fra den nederste del af okseryggen og er en populær udskæring, for den indeholder både det lækre kød fra mørbraden og fra fileten, som sidder på hver sin side af benet i denne bøf. Rygeostcremen giver retten kant. Hvis du ikke er vild med den røgede smag, kan du røre cremen med enhver anden friskost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk