Bøf med chilismør, majs og kartoffelsalat med squash
28. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fyld rødvin i glasset, og bliv weekendklar med en saftig bøf serveret med majskolber og kartoffelsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og hak persille fint. Riv skallen af citronen. Rør smør sammen med persille, chilisauce, citronskal og salt. Stil det på køl indtil servering.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 5-7 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i 5-7 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Afkøl kartoflerne.
Skyl squash, og skær den i små tern. Steg dem let gyldne i olie på en pande. Krydr med salt. Skyl og tør rucola. Rist pinjekerner let gyldne på en tør pande.
Pres saften af citronen. Rør olie og citronsaft sammen, og krydr dressingen med salt og peber.
Halvér de afkølede kartofler, og vend dem med citrondressingen. Bland kartofler, rucola og squash i en skål. Top salaten med de ristede pinjekerner og høvlet parmesan.
Pil og halvér majskolber. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter, eller grill dem på havegrillen.
Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Steg dem i olie på en (grill)pande i 3-4 minutter på hver side. Alternativt kan du stege dem på havegrillen sammen med majskolberne. Servér bøfferne med kartoffelsalat, majskolber og chilismør.
Tip!
Når du laver chilismørret, kan du yderligere tilsætte et stort fed knust hvidløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk