Bøf med asparges og blomkålsbearnaise
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Bøf med bearnaise er en elsket klassiker. I denne udgave er saucen lidt tykkere end den originale, men den smager mindst lige så godt, og fedtindholdet er helt i bund.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem på en varm grillpande i 1-3 minutter på hver side, alt efter hvor tykke de er, og hvor røde du ønsker dem.
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller, og bræk den nederste, træede ende af både de hvide og de grønne asparges.
Kog de hvide asparges i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter. Tilsæt de grønne asparges, og kog yderligere ca. 1 minut. Kogetiden afhænger af aspargesernes tykkelse.
Rens blomkålen, og del den i mindre buketter. Kog blomkålen i letsaltet vand i 1½ minut. Hæld vandet fra, men gem lidt af det.
Blend blomkålen sammen med æggeblomme, smør og lidt kogevand, til du har en cremet sauce. Tilsæt lidt mere kogevand, hvis saucen er for tyk. Smag saucen til med finthakket estragon, eddike, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk