Bøf Lindstrøm med sprøde fritter
12. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Prøv svenskernes svar på pariserbøffen, hvor tilbehøret er blandet sammen med kødet.
Bemærk
Trækketid, fritter: 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i ensartede aflange stænger. Læg dem i en skål med vand, og lad dem trække i 15 minutter.
Sigt vandet fra, og tør fritterne. Vend dem med olie, og krydr med salt i en skål. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs. Krydr evt. med lidt flagesalt før servering.
Pil og hak rødløget fint. Hak kapersene groft, og hak rødbederne fint. Bland kødet godt sammen med løg, kapers, rødbeder, æg og sennep i en skål, og krydr med salt og peber.
Form kødet til 4 store bøffer, og sørg for at trykke kødet godt sammen, så det holder på fyldet.
Steg bøfferne i smør og olie på en pande ved høj varme, til bøfferne får en god stegeskorpe. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige i ca. 3-4 minutter, afhængig af tykkelsen.
Tag bøfferne af panden. Lad panden være varm, og steg brødskiverne på panden i fedtstoffet fra kødet i et par minutter på hver side, til de er gyldne. Steg 4 spejlæg på en anden pande.
Anret brødskiverne med bøf og spejlæg, og pynt med kapers og klippet karse. Servér med sprøde fritter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk