Boeuf bourguignon med bagt mos
27. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Lækker gryderet med mørt kød, smagfulde grøntsager og kraftig sauce. Servér gerne retten direkte fra gryden.
Ingredienser
Udstyr
otte kokotter eller små gryder
Sådan gør du
Skær kødet i store tern, og vend dem i mel blandet med salt og peber. Snit løg, hvidløg, gulerødder og porre groft.
Skær bacon i tykke strimler, og steg dem i olie i en tykbundet gryde. Tag dem op. Brun kødet. Tag det op. Fjern evt. lidt af fedtet, og steg alle grøntsagerne.
Tilsæt kød og bacon, og hæld vin og evt. øl over. Kog i 5 minutter. Tilsæt bouillon, skyllede krydderurter, salt og peber, og skru ned. Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
Tag timian og persille op af gryden, og smag saucen til.
Rens gulerødder og champignoner, og pil løgene. Kog gulerødderne i 4-5 minutter. Steg løgene møre i smør ved svag varme. Steg champignoner i 1-2 minutter. Vend grøntsagsfyldet i retten lige før servering.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt),og mos kartoflerne groft.
Rør mosen blød med olie, æg, salt, peber, persille og evt. lidt af vandet.
Fordel mosen i 8 kokotter eller små gryder, og dryp med olie. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk