Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er en lækker gryderet med mørt kød, smagfulde grøntsager og kraftig sauce. Servér gerne retten direkte fra gryden.

Boeuf bourguignon
31-60 min.

(14)

November 23, 2021 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 8 kokotter eller små gryder

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips til opskriften på boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er klassisk fransk simremad, når det er allerbedst! Her er der tale om en forrygende lækker vinterret, hvor oksekød langtidskoger i rødvin, til kødet er smørblødt. Her får du vores bedste tips til den franske klassiker. 

  • Skal det være helt originalt, kan du bruge rødvin fra Bourgogne, men andre dråber går også an.
  • Boeuf bourguignon er en god gæsteret. Den kan sagtens laves i forvejen og varmes op før serveringen, forsigtigt, så kødet ikke bliver hårdt.
  • I stedet for den bagte mos som tilbehør kan du lade halve kartofler koge med i gryden og herefter tage dem op og mose dem med smør og parmesan til en rustik luksusmos.
  • Kogte kartofler, andre rodfugter og/eller grove baguettes er også godt til boeuf bourguignon.
  • Vælg ikke for fint kød til retten, men gerne et stykke med lidt fedt på. Det giver mest smag.
  • Servér gerne boeuf bourguignon direkte fra gryden.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'