Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon er en lækker gryderet med mørt kød, smagfulde grøntsager og kraftig sauce. Servér gerne retten direkte fra gryden.
31-60 min.
(14)
November 23, 2021 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
Udstyr
- 8 kokotter eller små gryder
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Tips til opskriften på boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon er klassisk fransk simremad, når det er allerbedst! Her er der tale om en forrygende lækker vinterret, hvor oksekød langtidskoger i rødvin, til kødet er smørblødt. Her får du vores bedste tips til den franske klassiker.
- Skal det være helt originalt, kan du bruge rødvin fra Bourgogne, men andre dråber går også an.
- Boeuf bourguignon er en god gæsteret. Den kan sagtens laves i forvejen og varmes op før serveringen, forsigtigt, så kødet ikke bliver hårdt.
- I stedet for den bagte mos som tilbehør kan du lade halve kartofler koge med i gryden og herefter tage dem op og mose dem med smør og parmesan til en rustik luksusmos.
- Kogte kartofler, andre rodfugter og/eller grove baguettes er også godt til boeuf bourguignon.
- Vælg ikke for fint kød til retten, men gerne et stykke med lidt fedt på. Det giver mest smag.
- Servér gerne boeuf bourguignon direkte fra gryden.
Powered by Froala Editor