Boeuf bourguignon
23. november 2021
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Boeuf bourguignon er en lækker gryderet med mørt kød, smagfulde grøntsager og kraftig sauce. Servér gerne retten direkte fra gryden.
Ingredienser
Udstyr
8 kokotter eller små gryder
Sådan gør du
Skær kødet i store tern, og vend dem i mel blandet med salt og peber. Snit løg, hvidløg, gulerødder og porre groft.
Skær bacon i tykke strimler, og steg dem i olie i en tykbundet gryde. Tag baconen op. Brun kødet. Tag det op. Fjern evt. lidt af fedtet, og steg alle grøntsagerne.
Tilsæt kød og bacon, og hæld vin og evt. øl over. Kog i 5 minutter. Tilsæt bouillon, skyllede krydderurter, salt og peber, og skru ned. Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
Tag timian og persille op af gryden, og smag saucen til.
Rens gulerødder og champignoner, og pil løgene. Kog gulerødderne i 4-5 minutter. Steg løgene møre i smør ved svag varme. Steg champignoner i 1-2 minutter. Vend grøntsagsfyldet i retten lige før servering.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt),og mos kartoflerne groft.
Rør mosen blød med olie, æg, salt, peber, persille og evt. lidt af vandet. Fordel mosen i 8 kokotter eller små gryder, og dryp med olie. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til opskriften på boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon er klassisk fransk simremad, når det er allerbedst! Her er der tale om en forrygende lækker vinterret, hvor oksekød langtidskoger i rødvin, til kødet er smørblødt. Her får du vores bedste tips til den franske klassiker.
- Skal det være helt originalt, kan du bruge rødvin fra Bourgogne, men andre dråber går også an.
- Boeuf bourguignon er en god gæsteret. Den kan sagtens laves i forvejen og varmes op før serveringen, forsigtigt, så kødet ikke bliver hårdt.
- I stedet for den bagte mos som tilbehør kan du lade halve kartofler koge med i gryden og herefter tage dem op og mose dem med smør og parmesan til en rustik luksusmos.
- Kogte kartofler, andre rodfugter og/eller grove baguettes er også godt til boeuf bourguignon.
- Vælg ikke for fint kød til retten, men gerne et stykke med lidt fedt på. Det giver mest smag.
- Servér gerne boeuf bourguignon direkte fra gryden.
Powered by Froala Editor