BLT-vaffelsandwich med spinat og rosmarinmayonnaise

BLT står for ”bacon-lettuce-tomato” (bacon-salat-tomat) og er en klassisk amerikansk sandwich. Her har vi piftet mayonnaisen op med sennep og rosmarin og skiftet det sædvanlige toastbrød ud med grønne spinatvafler.

Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

et vaffeljern
små træpinde eller tandstikker

Sådan gør du

Bland hvedemel, speltmel, havregryn, muskatnød, salt, peber og bagepulver i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, mælk og olie sammen, og rør den våde blanding sammen med melblandingen til en jævn dej. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 30 minutter.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Skyl og tør spinaten, og hak den meget fint. Rør spinaten i dejen, og vend æggehviderne i.
Varm vaffeljernet op, og pensl med lidt olie. Hæld ca. 1¼ dl dej i vaffeljernet ad gangen, og steg vaflerne, til de er sprøde i skorpen og svampede i midten. Pensl vaffeljernet med olie mellem hver vaffel. Portionen giver 4 tykke og luftige vafler.
Rør mayonnaisen sammen med sennep og finthakket rosmarin, og krydr med salt og rigeligt peber.
Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og afdryp på fedtsugende papir. Skyl og tør salaten, og pluk den i mindre stykker. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Klip vaflerne ud i hjerter, og smør dem med rosmarinmayonnaise. Læg salatblade på halvdelen af vaflerne, top med bacon og tomat, og læg resten af vaffelhjerterne ovenpå, så du får 12 små sandwicher. Tryk dem let sammen, og stik evt. en træpind i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar