BLT-sandwich med flettet bacon

BLT er en engelsk forkortelse for ordene ”bacon-lettuce-tomato” (bacon-salat-tomat), der er sandwichens hovedingredienser. I denne udgave af den kendte klassiker er baconen flettet omkring selve sandwichen, mens salat og tomat stadig er indeni. Det giver en sprød feel good-sandwich, der helt sikkert mætter!

BLT-sandwich med flettet bacon
0-30 min.

(1)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Antallet af baconskiver afhænger af brødets størrelse. Til almindeligt toastbrød, som er lidt bredere på den ene led, passer det med 7 skiver bacon.

Ingredienser

person
bacon
7 skiver
toastbrød
2 skiver
god mayonnaise
1 spsk.
dijonsennep
1 spsk.
hjertesalat
4 blade
cherrytomater
3
emmentaler
4 skiver

Sådan gør du

Læg 4 skiver bacon på tværs af et skærebræt. Flet 3 skiver bacon ind i dem på langs til et fletmønster.
Sørg for at lægge baconskiverne helt tæt sammen, så der ikke er luft imellem dem, når de skal steges.
Smør begge brødskiver med mayonnaise og sennep. Skyl og tør salaten, og fordel salatbladene på den ene skive brød. Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og læg dem oven på salaten. Fordel skiver af emmentaler på den anden skive brød.
Saml de 2 skiver sandwichbrød, og læg sandwichen midt på det flettede stykke af baconskiverne.
Løft baconskiverne ind over sandwichen, så brødet er helt pakket ind.
Steg sandwichen på en pande i 3-4 minutter på hver side, til den er gylden og sprød. Start med at stege den side, hvor baconskiverne lapper over hinanden. Skær sandwichen over, lige før den skal spises. Supplér evt. med flere salatblade og cherrytomater på tallerkenen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'