BLT-sandwich med aubergine og squash
20. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Fyldet i en BLT-sandwich består af de tre hovedingredienser, hvis forbogstaver danner navnet: Bacon, salat (lettuce) og tomat. For en lidt sundere og mindre kødtung version, er der også fyldt skiver af stegt aubergine og squash i den her.
Bemærk
Skal sandwichen være ekstra mættende, så prøv at tilføje et spejlæg.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær aubergine og squash ud i tynde skiver på langs. Krydr alle siderne med salt, og lad det trække i 10 minutter. Skyl saltet af, og dup skiverne tørre.
Læg bacon på en tør pande, og steg dem sprøde ved middelvarme i det fedt, der efterhånden løber fra. Lad bacon afdryppe på fedtsugende papir.
Vend aubergine- og squashskiverne i hvedemel blandet med peber, og steg dem møre på panden i baconfedtet et par minutter på hver side.
Rist eller lun brødet, og smør det med mayonnaise.
Fyld sandwichen med salatblade, tomatskiver samt aubergine, squash og bacon
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk