BLT-bagels med rosmarinmayonnaise og bønnefritter
19. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
BLT dækker over en klassisk kombination af bacon, salat og tomater. Resten af fyldet kan du freestyle efter smag og køleskabets indhold.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Fordel de frosne bønner i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
Vend bønnerne med olie og friskrevet parmesan. Krydr med salt og peber. Steg bønnefritterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Rør mayonnaise sammen med sennep og honning i en skål. Hak rosmarinen fint, og rør den i mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
Læg baconskiverne i ét lag på en bageplade med bagepapir, og steg dem sprøde i ovnen i de sidste ca. 10 minutter af bønnernes bagetid.
Skyl og tør salaten, og bræk den i mindre stykker. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
Lun eller rist bagelsene, og smør dem med rosmarinmayonnaise. Læg dem sammen med salat, tomatskiver og bacon, og servér straks med bønnefritter.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk