Blondie med rabarber på toppen
2. maj 2023
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Blondie er browniens lyse søster bagt på hvid chokolade. Prøv den med syrlige rabarber på toppen.
Ingredienser
Udstyr
1 form på 20x30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og tilsæt hakket chokolade. Rør rundt, til chokoladen smelter.
Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, og pisk igen. Vend blandingen af smeltet smør og chokolade i skålen. Fordel dejen i et ovnfad beklædt med bagepapir.
Rens rabarberstænglerne, og del dem på langs. Læg dem i en række oven på kagedejen.
Bag blondien i ovnen i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden. Lad den afkøle på en bagerist, og sæt den derefter i køleskabet natten over, så den sætter sig inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk