Blondie med passionsfrugt og lime
4. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Rigeligt med hvid chokolade, svampet konsistens og med et lille tvist af noget eksotisk. Det er vist den bedste måde at beskrive denne blondie, som indeholder både passionsfrugt, lime og pistacienødder.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft. Vend chokoladen i smørret og rør, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker, og vend derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, salt og vaniljesukker, sigt det i dejen, og pisk ingredienserne sammen. Hak nødderne groft, og vend dem i dejen.
Skyl limefrugten, og riv skallen. Skrab kødet ud af passionsfrugterne. Vend limeskal og passionsfrugt i dejen.
Hæld dejen i en springform med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 22-24 minutter.
Lad kagen køle af i springformen på en rist. Sæt den i køleskabet i mindst 2 timer, og drys den med flormelis før servering.
Tip!
Du kan spise kagen, direkte når den kommer ud af ovnen. Men den er meget blød i konsistensen, så den kommer med sikkerhed til at flyde ud på din tallerken. Det bliver ikke så pænt, men det smager stadigvæk fantastisk sammen med f.eks. en kugle vaniljeis. Vil du skære flotte skiver af kagen, skal den køle af i køleskabet i nogle timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk