Blondie med lime, mynte og pistacie
26. juni 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den mørke brownie har fået en lys kusine – en forførende og forårsgrøn blondie med frisk lime og aromatisk mynte.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer, gerne til næste dag
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet form, 28 x 18 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen, og hæld den ned til smørret. Lad det stå et øjeblik, og rør så rundt, til chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen. Tilsæt hvedemel og salt, og vend dejen sammen, til den er ensartet.
Riv limeskallen fint, og hak pistacienødderne groft. Vend lime og pistacie i dejen, og fordel den i formen. Bag blondien i ovnen i 20-22 minutter, til overfladen er fast, og kagen ikke skælver. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold – mindst 4 timer, men gerne til næste dag.
Riv limeskallen fint. Kom limeskal, sukker og mynteblade i en blender eller minihakker, og blend det sammen, til det er findelt.
Pisk det bløde smør sammen med mynte-lime-sukker, flormelis og limesaft i en skål med en elpisker – først ved lav hastighed, og dernæst ved høj hastighed, til frostingen er let og luftigt.
Skær den kolde blondie ud i 16-18 aflange stykker, og lad den stå ved stuetemperatur i mindst 30 minutter, før du serverer den. Kom mynte-lime-frostingen i en sprøjtepose med kruset tylle, og sprøjt små pæne toppe ud på kagestykkerne. Pynt med grøn skovsyre og spiseligt sølvstøv lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk