Blondie med dronningemandler

Den yndige blondie med lyserøde dronningemandler pynter på påskebordet, men egner sig også fortrinligt som "tag med kage", da den sagtens kan bages dagen før servering.

Ingredienser

Udstyr

1 form på 20x30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Tilsæt mel, og pisk igen. Vend smeltet smør og chokolade i blandingen. Riv marcipan på den grove side af et rivejern, og rør det i dejen.
Fordel dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Hak dronningmandlerne groft, og drys dem over. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden på toppen.

Tip!

En blondie er den lyse udgave af en brownie, og den bliver altså bagt med lys chokolade i stedet for mørk. Hvis du bedre kan lide en mørk version, skal du bare bruge en anden type chokolade, men i så fald skrue en anelse op for sukkermængden, da hvid chokolade er sødere end mørk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar