Blondie med dronningemandler

30. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Den yndige blondie med lyserøde dronningemandler pynter på påskebordet, men egner sig også fortrinligt som "tag med kage", da den sagtens kan bages dagen før servering.

Ingredienser

Udstyr

1 form på 20x30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Tilsæt mel, og pisk igen. Vend smeltet smør og chokolade i blandingen. Riv marcipan på den grove side af et rivejern, og rør det i dejen.
Fordel dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Hak dronningmandlerne groft, og drys dem over. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden på toppen.

Tip!

En blondie er den lyse udgave af en brownie, og den bliver altså bagt med lys chokolade i stedet for mørk. Hvis du bedre kan lide en mørk version, skal du bare bruge en anden type chokolade, men i så fald skrue en anelse op for sukkermængden, da hvid chokolade er sødere end mørk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar