Blondie med citron og pistacienødder
25. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Hvid chokolade og citron har altid været en perfekt kagekombination. I den her blondie får det sød-syrlige makkerpar selskab af pistacienødder, der giver kagen et lækkert tvist.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft.
Vend chokoladen i smørret, og rør, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker luftigt, og vend derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, salt og vaniljesukker, sigt det i dejen, og pisk den sammen.
Hak nødderne groft, og vend dem i dejen.
Riv citronskallen, og hak citronmelissen meget fint. Vend skal og krydderurt i dejen.
Hæld dejen i en form med bagepapir, cirka 20 x 30 cm. Bag kagen i ovnen i 20-22 minutter.
Lad kagen køle af, og drys den med flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk