Blondie med Amarena-kirsebær
10. november 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Amarena-kirsebær, hvid chokolade og mandler. De tre ingredienser er bedste venner, og i den her blondie brillerer de sammen. Skær et stort stykke kage, og spis det sammen med en kop espresso.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret i en gryde, og hak chokoladen groft. Vend chokoladen i smørret, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål, og vend derefter smørret i dejen.
Bland hvedemel, salt og vaniljesukker, sigt det i dejen, og pisk ingredienserne sammen. Vend mandelflager i dejen.
Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, cirka 20 x 30 cm, og fordel kirsebær på toppen af kagen. Bag i ovnen i 20-25 minutter.
Lad kagen køle af i formen, og drys med flormelis.
Tip!
En blondie skal gerne være lidt ubagt. Stik en tandstik i kagen for at se, når den er færdig. Der skal ikke være dej på stikken, men der må gerne være fugtige krummer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk