Blomsterfocaccia med løg og tomater
1. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Tænk, at noget så smukt kan smage så godt og samtidig være så nemt at lave.
Bemærk
Hævetid: 65 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i 5 dl lunkent vand. Rør mel og salt i, og ælt dejen godt, gerne på en røremaskine i 10 minutter.
Tilsæt 1 spsk. vand, og ælt videre i 5 minutter. Gentag to gange, så du har tilsat i alt 3 spsk. vand og æltet i yderligere 15 minutter. Dejen skal være meget flydende.
Tildæk dejen, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse i cirka 40 minutter.
Smør ovnens store bradepande med olie, og hæld dejen på bradepanden. Fordel den let med fingerspidserne. Det gør ikke noget, hvis dejen ikke når helt ud til kanten. Lad dejen efterhæve i 25 minutter, og varm ovnen op til 225°.
Pil rødløg, og skær det i tynde skiver, der stadig hænger sammen i bund og top. Halvér tomater og forårsløg på langs.
Pynt den færdighævede dej med de to slags løg, tomater, oliven og rosmarin. Dryp olivenolie over, og drys brødet med salt.
Smid ½ dl vand ind i bunden af ovnen, imens du sætter bradepanden ind, og bag brødet i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk