Blommetrifli med hvid chokoladecreme
8. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Giv blommetriflien lidt ekstra ved at bruge en chokoladecreme med hvid chokolade, der klæder blommernes syrlighed.
Bemærk
Trækketid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir. Rør rørsukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne.
Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle, og tilsæt rom.
Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen. Rør æg i og derefter cremefraiche.
Fordel de bagte blommer i 4 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i 1 time.
Bland nødder og kerner i en skål. Varm honning og olivenolie op på en pande, fordel nødderne på panden, og rist dem gyldne. Lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.
Tip!
Hvis du har lidt lækker granola, kan du bruge den til pynt i stedet for nøddeblandingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk