Blommetærte med kokosfyld
5. september 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Bugner dit blommetræ med søde frugter, så forvandl dem til en sprød tærte, der falder i god jord hos de fleste. Tærten her har samtidig det lækreste kokosfyld.
Bemærk
Køletid: 40 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform eller ovnfast fad (firkant: 25 x 25 cm eller rund: Ø 26 cm)
Sådan gør du
Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
Pak tærtedejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, rul den ud, og læg den i en tærteform. Sæt dejen tilbage i køleskabet.
Tænd ovnen på 180°. Rør smør og 100 g sukker sammen med en elpisker i en skål, til det er blødt og cremet.
Tilsæt æg, og rør det sammen. Rør kokosmel og fløde i blandingen. Tag tærtedejen ud af køleskabet, og hæld kokosmassen i tærtebunden.
Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i både. Vend blommerne i 25 g sukker, og læg dem i tærten.
Bag tærten nederst i ovnen ved 180°, til kanterne er sprøde, og kokosmassen er stivnet. Det tager ca. 30 minutter. Afkøl tærten, og servér med et let drys af kokosmel og evt. en god vanilje- eller kokosis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk