Blommetærte med ingefær
28. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En skøn blommetærte med sprød karamelliseret topping af kokos, sirup og havregryn.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, kokos og farin i en skål.
Smelt smør og sirup i en lille gryde, og rør det i melblandingen. Saml dejen med æggeblommer. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet.
Skyl og halvér blommer, fjern sten, og skær dem i både. Skræl og riv ingefær. Vend blommerne i honning og ingefær, og fordel dem i en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, så den er stor nok til at dække overfladen på panden. Læg dejen oven på blommefyldet på panden, og bag tærten i 20-25 minutter i ovnen, til den er gylden og sprød.
Servér blommetærten lun med flødeskum eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på blommetærte