Blommetærte med frangipane

29. september 2022 af .

Foto: Philip Høpner

I sensommeren og starten af efteråret er der blommer i overflod på både træer og hos grønthandleren, og den søde frugt passer perfekt i en kage. Kombinér den med sprød mørdej og cremet marcipanfyld.

Bemærk
Køletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i tern, og lad det stå fremme i 15 minutter, så det begynder at blive blødt, men stadigvæk har en hård kerne. Tilsæt melet i skålen, og arbejd ingredienserne sammen med hænderne, så det ligner revet ost.
Tilsæt æggeblommen og vand, og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Læg dejen i en tærteform, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
Riv marcipanen groft, og pisk marcipan, smør, sukker og æg sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt mel og kardemomme, og pisk dejen sammen. Fordel frangipanen på tærtebunden.
Skyl blommerne, fjern kernerne og halvér dem. Tryk blommerne let ned i frangipanen. Bag tærten i ovnen i 20-24 minutter, til overfladen er gylden.
Drys tærten med flormelis, før du serverer den. Servér den gerne sammen med cremefraiche.

Tip!

Synes du, det er svært at rulle mørdej ud? Læg et stykke husholdningsfilm under og over dejen, og rul den ud mellem de to ark. Fjern det nederste ark, og læg dejen i formen. Når dejen er på plads, kan du også fjerne det øverste ark. Se mere i videoen herunder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar