Blommetærte

En skøn blommetærte med sprød karamelliseret topping af kokos, sirup og havregryn.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, kokos og farin i en skål.
Smelt smør og sirup i en lille gryde, og rør det i melblandingen. Saml dejen med æggeblommer. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet.
Skyl og halvér blommer, fjern sten, og skær dem i både. Skræl og riv ingefær. Vend blommerne i honning og ingefær, og fordel dem i en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, så den er stor nok til at dække overfladen på panden. Læg dejen oven på blommefyldet på panden, og bag tærten i 20-25 minutter i ovnen, til den er gylden og sprød.
Servér blommetærten lun med flødeskum eller vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar