Blommer i madeira

30. september 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Der er hverken marcipan eller chokolade i disse syltede blommer. Til gengæld får du smagen, som du kender fra konfekten, der er fantastisk til is eller på ost.

Bemærk
Ovntid: 4 timer

Ingredienser

Udstyr

2 sylteglas

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°. Skyl blommerne, del dem i halve, og fjern stenene.
Fordel blommerne med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker.
Bag blommerne i den varme ovn i 3 timer. Vend dem, og bag videre i yderligere 1 time.
Kog en lage af madeira, brun farin og stjerneanis.
Læg blommerne i rene, skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, og hæld den varme lage over.
Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.

Tip!

Du kan både bruge helt friske blommer og godt modne blommer. Der er mest smag i de sidstnævnte, men begge slags giver et særdeles velsmagende resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar