Blommer i madeira
30. september 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Stine Christiansen
Der er hverken marcipan eller chokolade i disse syltede blommer. Til gengæld får du smagen, som du kender fra konfekten, der er fantastisk til is eller på ost.
Bemærk
Ovntid: 4 timer
Ingredienser
Udstyr
2 sylteglas
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°. Skyl blommerne, del dem i halve, og fjern stenene.
Fordel blommerne med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker.
Bag blommerne i den varme ovn i 3 timer. Vend dem, og bag videre i yderligere 1 time.
Kog en lage af madeira, brun farin og stjerneanis.
Læg blommerne i rene, skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, og hæld den varme lage over.
Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.
Tip!
Du kan både bruge helt friske blommer og godt modne blommer. Der er mest smag i de sidstnævnte, men begge slags giver et særdeles velsmagende resultat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk