Blommemarmelade med honning
8. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
De grønne Reine Claude-blommer egner sig rigtig godt til denne skønne marmelade. En velsmagende marmelade smager godt på et stykke ristet brød eller med et stykke ost til.
Bemærk
Trækketid: 6-8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
Læg blommerne i en skål, og fordel sukkeret over dem sammen med citronsaften. Lad blommerne trække i 6-8 timer ved stuetemperatur.
Hæld blommerne og sukkerlagen i en gryde, og tilsæt honning, lavendel og flækket vaniljestang.
Bring gryden i kog, og lad den småkoge i ca. 45 minutter. Under opvarmningen fordamper en masse væske, og der dannes skum. Fjern skummet med en hulske.
Lav en geléprøve ved at lægge 1 teskefuld marmelade på en tallerken. Når det afkøler, bør det stivne og danne en dråbe, som breder sig meget lidt. Hvis ikke, bør marmeladen koge lidt længere.
Hæld den færdige marmelade på et skoldet glas. Opbevar den på køl i op til 3 måneder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk