Blommekage med kokos

En velsmagende blommekage med sprødt kokoslåg smager bedst, når den er lunet og toppet med syrlig cremefraiche eller sød vaniljeis. Spis den til dessert eller som det søde til kaffen.

Ingredienser

Udstyr

en lille bradepande

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, smør papiret med smør, og drys med lidt kokosmel.
Bland resten af kokosmelet med hvedemel, rørsukker og bagepulver i en skål, og vend det godt sammen.
Rør æggene i den tørre blanding 1 ad gangen, til dejen er lind og ensartet.
Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag.
Halvér blommerne, og fjern stenene. Tryk forsigtigt de halve blommer ned i dejen, og drys lidt kokosmel ud over hele kagens overflade.
Bag kagen i ovnen i 45-55 minutter. Tjek med en kødnål eller træpind, at den er gennembagt – der må ikke hænge fugtig dej ved.
Servér kagen lun med kold cremefraiche eller vaniljeis til.

Tip!

Kagen kan bages med anden frugt end blommer. Brug fx rabarber, æbler eller pærer skåret i passende stykker, eller brug brombær eller hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar