Blommekage med kokos
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En velsmagende blommekage med sprødt kokoslåg smager bedst, når den er lunet og toppet med syrlig cremefraiche eller sød vaniljeis. Spis den til dessert eller som det søde til kaffen.
Ingredienser
Udstyr
en lille bradepande
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, smør papiret med smør, og drys med lidt kokosmel.
Bland resten af kokosmelet med hvedemel, rørsukker og bagepulver i en skål, og vend det godt sammen.
Rør æggene i den tørre blanding 1 ad gangen, til dejen er lind og ensartet.
Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag.
Halvér blommerne, og fjern stenene. Tryk forsigtigt de halve blommer ned i dejen, og drys lidt kokosmel ud over hele kagens overflade.
Bag kagen i ovnen i 45-55 minutter. Tjek med en kødnål eller træpind, at den er gennembagt – der må ikke hænge fugtig dej ved.
Servér kagen lun med kold cremefraiche eller vaniljeis til.
Tip!
Kagen kan bages med anden frugt end blommer. Brug fx rabarber, æbler eller pærer skåret i passende stykker, eller brug brombær eller hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Hvad skal blommerne bruges til? Se alle opskrifter med blommer her.