Blommegrød

29. juni 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Blommegrød er en dejlig, sød frugtgrød, der sender kærlige tanker til mormors køkken. Top blommegrødem med fløde og sprøde, ristede mandler. Velbekomme!

Bemærk
Lav grøden på forhånd, så den er kold til servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér blommerne, og fjern stenene. Hæld blommer og vand i en gryde, og bring i kog. Kog, indtil blommerne er helt møre.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker med blommerne, og kog videre i et par minutter. Smag evt. til med ekstra sukker. Hvis du ønsker en mindre grynet konsistens, kan du si grøden.
Rør kartoffelmel ud i koldt vand. Tag gryden af varmen, tæl til 30, og rør kartoffeljævningen i grøden lidt ad gangen, indtil konsistensen er jævn. Lad grøden køle helt af.
Rist mandelsplitterne på en pande, og afkøl. Servér grøden kold med fløde og ristede mandelsplitter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar